Home


Vakantiehuis in Andalusië huren | Vakantie met veel natuurreservaten

Een vakantiehuis in Andalusië huren is een mooie start van een gezellige vakantie. Andalusië bezit een modern wegennet; de NIV (E5) vanuit Madrid volgt het dal van de Gualdalquivir naar Córdoba, Sevilla en Cádiz. De hogesnelheidslijn AVE verbindt Sevilla en Córdoba met Madrid. Met de bus komt u bijna overal. De grootste vliegvelden zijn Málaga, Sevilla, Jerez en Gibraltar. De Sierra de Aracenais een bergketen in een van de minst bekende uithoeken van Andalusië. De hoofdstad Aracena ligt aan de voet van een Moors fort op een heuvel vol grotten. In een van deze grotten, de Gruta de las Maravillas, ligt een ondergronds meer. Het dorp Jabugo is beroemd om zijn gerookte ham, jamón ibérico of pata negra. Een eindje van C421 liggen de dagmijnen Minas de Ríotinto, waar sinds de Phoeniciërs ijzer, koper en zilver wordt gewonnen. Het Museo de Minero toont de geschiedenis van Río Tinto-maatschappij.

Gerechten en specialiteiten

Sherry

In Andalusië vindt u de dingen die karakteristiek Spaans gevonden worden: flamencoritmes, witte dorpen en stierenvechten. En tapas - in Andalusië kunt u makkelijk een maaltijd samenstellen uit deze verrukkelijke hapjes en elk café heeft een ruime keuze. Sla ook de smakelijke hammen uit Jabugo en Trevélez niet over, die in heel Spanje beroemd zijn, of de schotels versgebakken vis, rijkelijk overgoten met citroensap. Een ijskoud glas sherry (het woord komt van Jérez, waar de meeste sherry gemaakt wordt) is een heerlijke verfrissing in de verzengende zomerhitte en is het populairste drankje op zuidelijke fiesta's. Varkensvlees is hier nog steeds de populairste vleessoort, maar eend, rundvlees en lamsvlees zijn ook geliefd, op smaak gebracht met geurige laurierbladen.

Fruit en Groenten

Gazpacho

Het golvende Andalusische land staat vol met prachtige olijfboomgaarden en de beste oliesoorten kennen classificaties zoals topwijnen. Olijfolie wordt met ruime hand gebruikt in de Andalusische keuken, een karakteristiek zuidelijk ontbijt bestaat uit geroosterd boerenbrood belegd met dunne plakjes tomaat en besprenkeld met olijfolie. Het warme klimaat is zeer geschikt voor fruit en groenten, waaronder sappige perziken, papaya's, dadels en mango's, evenals tomaten, asperges, aubergines en artisjokken. De koude tomatensoep gazpacho is een klassieker, en de nog lekkerdere salmorejo is dikker en bedekt met stukjes gekookt ei en ham.

Je kunt onder andere vakantiehuizen boeken in:
Arcos de la Frontera - Cádiz - Costa de la Luz - Costa del Sol - Jerez de la Frontera