Home


Vakantiehuis in Berlijn huren | Vakantie met historie

Een vakantiehuis in de Berlijn huren is een mooie start van een gezellige vakantie. Ruim een derde van het grondgebied van de stad is bedekt met bossen, parken en wateren. Het door de Twee Wereldoorlog zwaar getroffen Berlijn, de grootste stad van Duitsland, is een deel van zijn historische erfgoed kwijtgeraakt, maar beroemde architecten hebben aan de wederopbouw meegeholpen. Uit de puinhopen herrees een moderne stad met brede verkeersaders tussen de wijken en veel groen, terwijl de Havel breed uitloopt in meren, zoals de Tegeler See.

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Deze triomfboog is het embleem van Berlijn, maar was bijna dertig jaar lang het symbool van de verdeeldheid van de stad. Het monument maakte namelijk deel uit van de Muur, die van noord naar zuid liep naar de Potsdamer Platz. Carl Gotthard Langhans liet zich bij de bouw van de poort in 1789 inspireren door de propyleeŽn van het Parthenon en trok zes Dorische zuilen op met daarboven een hoofdgestel in Grieks-Romeinse stijl.

Unter den Linden

Aan de beroemde avenue, die Frederik Wilhelm in 1647 liet aanleggen, staat het indrukwekkende gebouw van de Russische ambassade uit 1949-1952, waar de oppermachtige diplomaten van de voormalige USSR zetelden. De linden die oorspronkelijk langs de laan stonden, zijn in 1658 gekapt, maar in 1820 werden vier rijen herbeplant.

Reichstag

In dit paleis, een logge renaissancepastische van Paul Wallot, vonden vanaf 1894 de zittingen van de Reichstag plaats, waarvan de leden met algemeen kiesrecht werden gekozen. Een bijzonder element is dat bezoekers langs de koepelwanden omhoog kunnen lopen naar het panoramaplatform.

Alexanderplatz

Dit plein is genoemd naar de Russische tsaar Alexander, naar aanleiding van bezoek aan Berlijn in 1805. Dit drukke verkeersknooppunt, waar een groot winkelcentrum is gevestigd, vormt het hart van het stadse leven in het oostelijk deel van de stad.

Berliner Dom

Deze imposante protestante kathedraal werd tussen 1894 en 1905 in Italiaanse renaissancestijl opgetrokken. Het schitterende interieur biedt plaats aan 1500 personen en geeft een geweldige aanblik.

Hauptbahnhof

Het grootste station van Europa is een van de symbolen van de hereniging van de stad. Het station ligt vlak bij de Reichstag en werd ontworpen door Meinhard von Gerkan. Het is gebouwd op vijf verdiepingen die met elkaar in verbinding staan.