Home


Vakantiehuis aan de Bodensee huren | Vakantie aan het water

Een vakantiehuis in de Bodensee huren is een mooie start van een gezellige vakantie. De Bodensee strekt zich uit over een oppervlakte van 536 vierkante kilometer en is daarmee het grootste meer van Duitsland en het op twee na grootste van Europa. Het lijkt wel een Zwabische zee en dankzij het zachte klimaat, de wijngaarden, de fruitbomen aan de oevers en de tropische plantengroei op het eiland Mainau, lijkt het zelfs een zuidelijke zee. Volgende de Duitsers kan de streek ook doorgan voor de Franse Rivièra: zwemmen in het blauwe water dat net de Middellandse Zee is, een boottocht maken of wandelen aan de romantische kaden van een boulevard. De Bodensee vormt de grens tussen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Trek één dag uit om de noordelijke oever te volgen en onderweg enkele plaatsen te bezoeken, en twee dagen als u ook een boottocht wilt maken.

Meersburg

Meersburg

Meersburg was de voormalige verblijfplaats van de prins-bisschoppen en is nu een mooi dorp met een unieke ligging, op een helling omringd met wijn- en boomgaarden die mooie uitzichten op de Bodensee biedt. Het stadje wordt beheerst door de imposante middeleeuwse Alte Burg met haar omlopen, donjons en muren tot 3 m dik. De Steigerstrasse met haar vakwerkhuizen loopt uit op de Marktplatz, het centrum van de Oberstadt. De smalle straatjes voor uitsluitend voetgangers zijn ideaal voor een wandeling. Het terras van het Neues Schloss, een barok paleis met een roze voorgevel, biedt een adembenemend uitzicht op het meer en het gebergte van de Säntis.

Friedrichshafen

Friedrichshafen is ondanks de drukke haven toch een aangename stad. De ligging aan het meer nodigt uit om wat te wandelen op een van de langste en mooie boulevards aan de oever. Vanuit Friedrichshafen vertrekken verschillende boottochten, onder andere naar de Rheinfall, naar Schaffhausen, naar het eiland Manau, of naar Überlingen.