Home


Vakantiehuis in Bourgogne huren | Vakantie met Chablis

Een vakantiehuis in Bourgogne huren is een mooie start van een gezellige vakantie. Bourgogne ziet zich als het hart van Frankrijk. De welvarende streek biedt wereldberoemde wijn, een simpele maar goede keuken en fraaie architectuur. Bourgogne is altijd een welvarende streek geweest, een centrum van middeleeuws geloof dat romaanse meesterwerken in Vézelay, Fontenay en Cluny voortbracht. Dijon is een fraaie stad vol Bourgondische paleizen en heeft een collectie belangrijke schilderijen en beelden in het Musée des Beaux Arts. Uit de wijngaarden van Côte d'Or, de Côte de Beaune en Chablis komt een aantal van de meeste gekoesterde wijnen ter wereld. Het is een gevarieerd landschap, van woeste bossen in de Morvan tot grazig boerenland in de Brionnais.

Abbaye de Fontenay

Abbaye de Fontenay

De vredige abdij van Fontenay is de oudste nog bestaande cisterciënzer nederzetting in Frankrijk en geeft een zeldzaam beeld van het cisterciënzer leven. Het is een afspiegeling van de geest van de kloosterorde, met de sublieme ernst van de romaanse kerk en het eenvoudige, maar mooie kapittelhuis in vroeggotische stijl. De abdij werd in 1118 gesticht door St.-Bernardus. Door de ligging diep in het bos vonden de monniken er rust en afzondering. De abdij bleef in gebruik tot aan de Revolutie, toen ze werd verkocht en verbouwd tot papierfabriek. In 1906 ging de abdij in andere handen over en werd zij gerestaureerd naar het origineel.

Chablis

Chablis smaakt het best in het plaatsje zelf. Het is een van de beroemdste wijndorpen ter wereld. In februari worden in het naburige Fyé ter ere van St.-Vincentius, beschermheilige van de wijnboeren, processies gehouden waarbij ook de wijnbroederschap Piliers Chablisiens aanwezig is.

Avallon

De oude vestingstad Avallon ligt op een ondergrond van graniet tussen twee ravijnen aan de Cousin. Talloze oorlogen zijn bepalend geweest voor het defensieve uiterlijk van de stad. Na deze eeuwen van strijd is de rust weergekeerd en zijn er talloze leuke plekjes te vinden.

Bereikbaarheid

Bourgogne is goed bereikbaar via de A6, die van Parijs naar Lyon en Marseille voert. De A31 uit Nancy en Dijon en de A36 uit Besançon sluiten aan op de A6. Een alternatieve route door de streek van Dijon naar Lyon is de A39. Een aantal van de mooiste landwegen loopt door deze streek. De TGV verbindt Dijon en Mâcon met Parijs, Genève en Marseille. Dijon is het spoorwegknooppunt van de streek. Het vliegveld verbindt dit gebied met een groot aantal bestemmingen binnen Europa.