Home


Vakantiehuis in Brugge huren | Vakantie met grachten en middeleeuwse gebouwen

Een vakantiehuis in Brugge huren is een mooie start van een gezellige vakantie. Brugge ontstond in de 9e eeuw als versterking om de kust te verdedigen tegen de Vikingen. De stad, die eerst onder Frans oppergezag viel en daarna door de hertogen van BourgondiŽ werd bestuurd, was een internationaal handelsknooppunt, bekend om zijn luxe en verfijning. Brugge kan prat gaan op een schitterend historisch centrum, waar de kasseienstraatjes en bochtige grachten worden geflankeerd door middeleeuwse gebouwen. Het drukke culturele leven wordt belichaamd door het innovatieve Concertgebouw, opgetrokken omdat Brugge in 2002 Culturele Hoofdstad van Europa was.

Markt

De Markt in Brugge

Het belangrijkste plein van Brugge, omringd door 17e eeuwse huizen en het Belfort, biedt al sinds de 10e eeuw plaats aan een markt. Aan de oostzijde verrijst het neogotische Provinciaal Hof, gebouwd tussen 1881 en 1921. Het markeert de status van Brugge als hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen. Midden op het plein staat een beeld van Pieter de Coninck en Jan Breydel, twee gildeleden die in 1302 leiding gaven aan een bloedige opstand, de Brugse Metten, tegen de Franse bezetters.

Stadhuis

De decoratieve gevel van het Stadhuis werd voltooid in 1375, maar de beelden in de nissen zijn moderne voorstellingen van de graven en gravinnen van Vlaanderen. Een groot deel van het gebouw is gerestaureerd. Het houtsnijwerk op het plafond omvat zestien fraaie consoles met voorstellingen van de seizoenen en de vier elementen.