Home


Vakantiehuis aan het Comomeer huren | Vakantie aan het water

Een vakantiehuis aan het Comomeer huren is een mooie start van een gezellige vakantie. Het Lago di Como of Comomeer, is het meest afwisselende en indrukwekkende meer in Noord-ItaliŽ. Langs de oevers liggen villa's, tuinen en landelijke dorpjes, terwijl het achterland een lappendeken van bosrijke heuvels en ruige bergen is. U kunt het beste een uitvalsbasis kiezen en dan de mooie wegen langs de oever verkennen of een van de vele veerboten nemen die de afgelegen meerdorpen met elkaar verbinden. Como is de grootste plaats en Bellagio het aardigste dorp. In het oude centrum van Como, dicht bij het water, kunt u heerlijk over de door parken geflankeerde promenades wandelen en op terrasjes aan het water zitten. Boten uit alle hoeken van het meer leggen aan, en ook op regenachtige dagen is er genoeg te zien. Een van de belangrijkste monumenten in het oude hart van Como is de Duomo, gesticht in de 14 eeuw. Achter de fraaie gevel gaan vele schatten schuil. Ernaast staat het Broletto, het 13e-eeuwse stadhuis, en verder weg de San Fedele en de Sant'Abbondio, twee perfecte Lombardijs-Romaanse kerken.

Cernobbio en Tremezzo

Villa d'Este

Iets ten noorden van Como ligt het dorp Cernobbio, beroemd om de 16-eeuwse Villa d'Este en haar tuin, nu deel van een schitterend hotel en dus slechts open voor de gelukkige gasten. In Tremzzo liggen twee openbaar toegankelijke tuinen: het Parco Comunale en de uitgestrektere Villa Carlotta. De 18-eeuwse villa heeft ook een kleine beeldengalerij. Maak ook eens een boottocht vanuit het nabije Sala of een andere haventje naar het beboste Isola Comacina, het belangrijkste eiland in het meer, en naar de romantische tuinen van Villa del Balbianello bij Lenno.

Bellagio

Belaggio is een droomplaatsje, genesteld op een heuvelige kaap die uitzicht biedt op de beide armen van het Comomeer. Het uitzicht is uniek, de keienstraatjes ouderwets en de tuinen van Villa Serbelloni en Villa Melzi D'Eryl zo geurig als welke dan ook in ItaliŽ. Belaggio's centrale ligging maakt het een ideale uitvalsbasis, maar zelfs als u hier slechts voor een dag bent is het nog de moeite waard het veer te nemen naar Varenna aan de oostoever. De mooiste groene hoekjes van het dorp zijn de Villa Cipressi en de Villa Monastero.

Menaggio

Menaggio is het meest modieuze dorp aan het meer. Er zijn verscheidene sportfaciliteiten, waaronder een 18-holes golfbaan. De nabijgelegen Monte Bregagno, 2107 m, is een van de mooiste bergpieken van de streek.