Home


Vakantiehuis in Duitsland huren | Vakantie met mooie landschappen

Een vakantiehuis in Duitsland huren is een zeer goed idee. Duitsland mag dan dankzij het zogeheten Wirtschaftswunder in betrekkelijk korte tijd uitgegroeid zijn tot een van 's werelds belangrijkste handels- en industrielanden, de daarmee gepaard gaande ontwikkelingen hebben niet kunnen verhinderen dat het nog steeds een toeristische trekpleister van de eerste orde is. Het is dan ook niet gering wat dit land de bezoeker te bieden heeft: wondermooie landschappen, oeroude stadjes, trotse burchten, heerlijke gerechten en sprankelende wijnen, eigenlijk te veel om op te noemen. Dit alles gevoegd bij onder meer de uitstekende kwaliteit van het wegennet en de gastvrijheid van de Duitsers, maakt het begrijpelijk dat jaarlijks vele miljoenen mensen hun vakantie in dit prachtige land komen doorbrengen. Er zullen maar weinig mensen zijn die zich erop kunnen beroepen dat ze Duitsland op hun duimpje kennen en dus precies weten wat er zoal te koop is. Dat is ook niet verwonderlijk, want er is veel tijd nodig om dit grote land te leren kennen en waarderen. Inderdaad, een groot land. Het noorden is, een enkele bodemverheffing daargelaten, meestal golvend en soms wel vlak. Het midden wordt gekenmerkt door heuvelland en middelgebergte, terwijl zich ten zuiden van de Donau de eerste voorboden van de Alpen aandienen. Maar zoals er in geografisch opzicht verschillen zijn, zijn er ook contrasten in bijvoorbeeld de bouwkunst en volksaard. Wie Hamburg en München, toch allebei miljoenensteden, en hun inwoners met elkaar vergelijkt, zal ontdekken dat het twee volkomen verschillende werelden zijn. Het land heeft laagvlakten, lange fiere molens, oude boerderijen en prachtige vakwerkhuizen, beboste heuvels en vruchtbare valleien, onstuimige rivieren en geheimzinnige meren.

Reisinformatie Duitsland

Regen in Beieren

Het huren van een vakantiehuis in Duitsland is uitermate geschikt voor korte en langere vakanties. Wanneer u naar Duitsland moet gaan, hangt af van uw prioriteiten. Lente en vroeg herfst zijn de beste tijden om de cultuur van de grote steden te leren kennen of om de middeleeuwse ommuurde steden en sprookjeskastelen te bezoeken. Juli en Augustus zijn ideaal voor een vakantie aan zee of in de bergen. Het Oktoberfest in München, in september / oktober, is het grootste bierfeest ter wereld, terwijl de kerstmarkten in december een magische charme hebben. In de winter kunt u skiën in Zwarte Woud, de Alpen en de Harz.

Het weer in Europa wordt steeds minder voorspelbaar, maar over het algemeen is het Duitse klimaat gematigd. Zee-invloeden in het noorden en westen zorgen voor relatief koele zomers en milde, vochtige winters. Het weer lijkt erg op dat in Nederland en België. De oostenlijke en zuidelijke delen van Duitsland heben warmere zomers en strengere winters. De Alpen zijn het vochtigste gebied. Stem uw kleding af op plotselinge veranderingen, neem zonnebril en zonnebrandolie mee, maar ook een lichte regenjas en kleding die je in lagen over elkaar kunt dragen.

De meeste Nederlandse en Belgische toeristen zullen per auto naar Duitsland reizen. Voor verder weg gelegen bestemmingen, zoals Zuid-Duitsland of een weekendje Berlijn, kan het vliegtuig handig zijn. Let op aanbiedingen van Lufthansa, de Duitse luchtvaartmaatschappij.

Het ontbijt is omvangrijk: op een volledig ontbijt met diverse soorten, jam, eieren, ham en kaas haalt u het avondeten. De lunch is gewoonlijk tussen twaalf en twee. Het diner is rond 20 uur, maar soms al rond 19 uur en in kleine plaatsen en op het platteland bent u om 21 uur misschien al te laat. In het noorden wordt het avondeten doorgaans eerder geserveerd dan in het zuiden. In het hoogseizoen of als u iets speciaals in gedachten hebt, kunt u het beste reserveren. Restaurants zijn wettelijk verplicht een menukaart buiten te hangen. De meeste bieden een menu met vaste prijs. In Duitsland wordt de salade meestal bij het hoofdgerecht gegeten en doorgaans krijgt u er ook brood bij.

Je kunt onder andere vakantiehuizen boeken in:
Berlijn - Bodensee - Eifel - Harz - Moezel - Sauerland - Zwarte Woud