vakantiehuis frankrijk.
Home


Vakantiehuis in Frankrijk huren | Vakantie met landschappelijk schoon

Een vakantiehuis in Frankrijk huren voor een vakantie met landschappelijk schoon. Wie één of meerdere malen in Parijs, in de Elzas of aan de Côte d'Azur is geweest, kent Frankrijk nog lang niet. Frankrijk is namelijk veel groter dan men denkt. Het is mooier dan men zich kan voorstellen. Frankrijk is bijna acht keer zo groot als België en Nederland samen. Mede daardoor is het een land van uitersten. Want doet de wereldstad Parijs denken aan een bijenkorf, in sommige streken van Frankrijk kan de wandelaar urenlang ronddwalen zonder een sterveling te zien. Onuitputtelijk is wat Frankrijk te bieden heeft aan landschappelijk schoon. Ook wat dat betreft kunnen we spreken van uitersten: het romantische dal van de Loire tegenover de onherbergzame Pyreneeën, de trotse toppen van de Alpen tegenover de uitgestrektheid van Normandië. De liefhebber van kunst en cultuur zal in dit goddelijke land volop aan zijn trekken komen. Een geschiedenis van meer dan twintig eeuwen staat daar borg voor. Werkelijk talloos zijn de getuigenissen van groots verleden: de magnifieke Pont du Gard, een uniek monument uit de Romeinse tijd, de weergaloze kathedralen van Chartres en Amiens, de pronkerige kastelen aan de Loire, de machtige abdij van Cluny. En ronduit indrukwekkend is wat Frankrijk heeft voortgebracht op het gebied van kunsten en wetenschappen, met beroemde namen als Monet, Matisse, Cézanne en Lenoir, Ronsard, Voltaire en Hugo, Vauban, Le Corbusier en Le Nôtre, Diderot, Rousseau en Pasteur, en nog tal van anderen. Reizen door dit prachtige land, dat bovendien nog vermaard is om zijn keuken, zijn wijn en zijn gastvrijheid, betekent een genot. Een reisgids zal hierbij goede diensten bewijzen, zeker omdat er in Frankrijk veel meer moois is te zien dan menigeen denkt.

Miljoenen toeristen

Côte d'Azur

Frankrijk wordt ieder jaar door zeer veel toeristen bezocht, die daar een lekker vakantiehuis huren. Maar daarin is het niet uniek, want dat kan van tal van landen gezegd worden. Nee, het bijzondere van Frankrijk is, dat men er om de meest verschillende redenen naar toe gaat. De één doet dat om te kunnen genieten van de rust en de natuur van het landelijke Bretagne, de ander wil zich zorgeloos bruin laten bakken op een van de stranden aan de zonovergoten Côte d'Azur. Een ander vindt de culturele rijkdommen de moeite waard. Waarschijnlijk is het ook die diversiteit die maakt dat Frankrijk voor de meeste Fransen het beste vakantieland is.

Klimaat

Frankrijk kent drie klimaatzones: Atlantisch, mediterraan en continentaal. In het grootste deel van Frankrijk kan het 's winters vriezen, en aan de Atlantische kust stormen. Het zuidwesten en de mediterrane gebieden zijn veel warmer, maar ook daar is het 's winters fris. Wie er Kerstmis wil vieren moet warme kleren meenemen. Ook in het zuiden kan het sneeuwen, zelfs vlakbij de kust. Het oosten van Frankrijk is door zijn landklimaat zowel 's winters als 's zomers koeler, maar de uitersten liggen verder uit elkaar, met koude winters waarop hete, vochtige en soms stormachtige zomers kunnen volgen. De wintertemperatuur varieert in Frankrijk van rond de -10° Celsiuis tot +10° Celsius en de zomertemperatuur van rond de 18° tot 30° Celsius in de warmste gebieden langs de zuidwestkust en aan de Middellandse Zee.

Wat mee te nemen

In Frankrijk is alles te krijgen. Bij apotheken kunt u behalve voor medicijnen ook terecht voor toiletartikelen en deskundig advies, maar het is verstandig voorgeschreven medicijnen mee te nemen. Dragers van een bril of contactlenzen doen er goed aan een reservepaar mee te nemen. In de zomer zijn zon- en muskietenwerende middelen aan te raden. Wat voor kleding mee te nemen hangt af van wanneer u gaat en waarheen. Aleen in bepaalde restaurants en in casino's is avondkleding vereist. Maar kleed u niet al te sportief wanneer u na een dag aan het strand een restaurant opzoekt en trek nette kleding aan wanneer u een kerk bezoekt. De meeste sportuitrusting kan worden gehuurd, maar neem wel persoonlijke attributen als wandelschoenen mee.

Winkelen

Boulangerie

Winkelen is een van de grote genoegens van een verblijf in Frankrijk. Etalages in de kleinste straatjes en aan de breedste boulevards tonen verrukkelijk gebak, chocolade en bonbons. Gewone gebruiksvoorwerpen zijn vaak fraai vormgegeven en vormen mooie cadeaus. Kantoorboekhandels verkopen prachtige kleine notitieboekjes en mappen. Veel binnensteden zijn tegenwoordig autovrij, met supermarkten en hypermarkten aan de rand. Daar kunt u alle soorten etenswaren kopen, allerlei soorten wijn, en ook postzegels, kranten en benzine.

Markten

De markt is in Frankrijk nog altijd de beste plaats om boodschappen te doen. In de meeste steden en dorpen is er minstens eenmaal per week markt, in grote steden soms dagelijks. De meeste markten openen vroeg in de ochtend en sluiten om twaalf uur. Ga er vroeg heen als u een markt op zijn best en drukst wilt zien en de mooiste champignons of frambozen wilt uitzoeken. Het fruit en de groenten komen meestal uit de streek. Zoek naar plaatselijke specialiteiten, zoals kaas, honing, olijven, vleeswaren, kruiden, specerijen, bijzondere broodsoorten en gebak. Er zijn talloze vlooienmarkten waar tweedehandsspullen, antiek en plaatselijke curiosa worden verkocht. Ook hier moet u vroeg zijn voor de beste koopjes.

Je kunt onder andere vakantiehuizen boeken in:
Bourgogne - Normandië - Parijs - Provence