Home


Vakantiehuis in ItaliŽ huren | Vakantie met cultuur

Een vakantiehuis in de ItaliŽ huren is een mooie start van een gezellige vakantie. ItaliŽ oefent nog steeds een enorme aantrekkingskracht uit. Elk jaar opnieuw begeeft een stroom van toeristen zich naar de vakantiecentra van de Alpen. Dat komt door de overvloed van aantrekkelijke eigenschappen die ItaliŽ onderscheidt van tal van andere landen. Te noemen zijn het gunstige klimaat met de eeuwige blauwe hemel, de stralende zon, de bijna eindeloze kusten en de prettige temperatuur van het zeewater. Verder valt te denken aan het bevrijdende levensgevoel van de Italianen en de overvloed van de Italiaanse keuken. En tenslotte is er een enorm aanbod wat betreft vermaak, cultuur, kunst en folklore. Dit alles maakt dat Italie onze romantische verlangens en dromen over een vakantie in het zuiden in vervulling kan doen gaan. En dan zijn nog niet eens de talrijke fraaie en indrukwekkende Italiaanse landschappen ter sprake gebracht, die vaak een geheel eigen karakter hebben. Veel gebieden zijn door de mens door eeuwenlange moeizame arbeid veranderd in rijke cultuurlandschappen met een verscheidenheid van oude steden en bezienswaardigheden. VenetiŽ, Florence, Napels en vooral Rome vormen wat dat betreft schitterende hoogtepunten. Maar ook de kleinere plaatsen herbergen soms unieke kunstschatten.

Klimaat

Colosseum

In de regel heeft ItaliŽ milde winters en hete zomers, maar de ligging en gevarieerde topografie zorgen voor een breed scala in microklimaten. Het klimaat is in het algemeen warmer en droger naar het zuiden toe. De winter in de Alpen, Apennijnen en de hoger gelegen gebieden van het zuiden kan streng zijn, met sneeuw en vorst. In de rest van Noord- en Zuid-ItaliŽ is de winter korter, maar verder vergelijkbaar met het koudere klimaat in Noord-Europa. De lente is meestal kort en de zomer en herfst langer, maar de zomer is warm in het hele land, en erg warm in het zuiden.


Kleding

De kleding zal afhangen van uw bestemming, tijd van reizen en uw activiteiten. U hoeft zich alleen speciaal aan te kleden voor casino's en de voornaamste stadsrestaurants. Wees echter niet te informeel, want Italianen kleden zich meestal beter dan Noord-Europese toeristen. Doe een beetje moeite voor elk eten buiten de deur, en wees altijd gepast gekleed in kerken, liefst geen blote schouders en korte broek. Neem een trui mee, zelfs in de zomer, want de avonden kunnen kil zijn. Houd ook rekening met regen en koele temperatuur buiten de volle zomer.


Per Auto

Vanaf Arnhem is de beste route naar ItaliŽ die via Keulen, Frankfurt, Basel, Luzern, Bellinzona en Milaan. Vanaf Maastricht is de beste route die via Aken, Keulen, Linksrheinische Autobahn naar Mannheim, Basel en verder als hierboven beschreven. Vanaf Brussel is de beste route die via Luxemburg, Straatsburg, Basel, Luzern, Bellinzona en Milaan. Voor Noordoost-ItaliŽ kunt u het best via München en de Brennerpas rijden.


Vervoer in de stad

De meeste historische plaatsen en stadscentra zijn klein genoeg om te voet te verkennen. In sommige plaatsen, zoals Lucca en Ferrara, kunt u fietsen huren. Elders zijn scooters beschikbaar, maar onervaren rijders moeten hiermee oppassen in drukken steden als Rome.

Je kunt onder andere vakantiehuizen boeken in:
Lombardije