Home


Vakantiehuis aan het Lago Maggiore huren | Vakantie met prachtige tuinen

Een vakantiehuis aan het Lago Maggiore huren is een mooie start van een gezellige vakantie. Het Lago Maggiore is een groot meer gelegen aan de zuidkant van de Alpen. Het is het tweede grootste meer in Italië. Het Lago Maggiore is de meest westelijke en het strekt zich uit over ongeveer 70 km tussen Locarno en Arona. Het klimaat is mild in zomer en winter, waardoor er prachtige tuinen ontstaan met zeldzame en exotische planten. De beste route naar het Lago Maggiore vanuit het zuiden is de Autostrada A8/26, maar is geen landschappelijk mooie invalsweg.

Arona

Arona

Het stadje is vooral bekend om zijn kolossale beeld van kardinaal Carlo Borromeo. De familie oefent al eeuwen lang grote invloed op en rond het meer uit. Na de oude bovenstad verkend te hebben en het 36 m hoge standbeeld beklommen te hebben, hebt u de keus uit twee routes uit het noorden, allebei even verleidelijk. De SS33 volgt de oever van het meer, met interessante stops in Lesa om de San Sebastiano te zien, de mooiste Romaanse kerk bij het meer, en het leuke toeristenoord Belgirate, waar het landschap mooier wordt. De andere route volgt de SS142 landinwaarts en loopt door het mooie heuvelland van de Vergantestreek en zijn reeks aardige dorpjes.

Stresa

Het plaatje Stresa met zijn milde weer is de belangrijkste toeristenplaats van het meer, bekend om zijn mooie bergdecor, kalme promenades langs het water, weelderige tuinen, één en al palm en oranjebloesem, en aangrijpend uitzicht op de nabije Isole Borromee. Twee lokale villa's, met mooie oevertuinen, verdienen een bezoek: de Villa Ducale en de Villa Pallavicino. Vanuit Stresa kunt u een boottocht maken naar de beroemde Isole Borromee.

Pallanza

Vooral bekend om de Villa Taranto, gebouwd in 1831. De villa werd van de ondergang gered door de Schotse eigenaar, die de tuinen herbeplantte met 20.000 vaak zeldzame en geïmporteerde bloemen, struiken en bomen. Het meer en zijn dorpen worden stiller wanneer u ten noorden van Pallanza de SS34 volgt. Als u verder naar het noorden rijdt, moet u of op een goed moment omkeren en dezelfde weg terugnemen, of via Zwitserland naar de stillere, maar minder leuke oostoever rijden.