Home


Vakantiehuis in de Moezel huren | Vakantie met wijn

Een vakantiehuis in de Moezel huren is een mooie start van een gezellige vakantie. Het Moezeldal, heeft vele fraaie dorpjes en is bekend om zijn wijnen. Aan de voet van de talrijke kastelen tussen de Rijnlandse gebergtes Eifel en Hunsrück ontrolt de Moezel rivier haar meanders en baant zich een weg door wijnbouwgebieden, die teruggaan tot de tijd van de Romeinen. Het Moezeldal strekt zich uit over een afstand van bijna 200 km tussen Trier en Koblenz.

Bernkastel-Kues

Michaelsbrunnen

Bernkastel-Kues, stad van de wijngaarden en de wijn, bestaat uit twee zustersteden aan weerskanten van de Moezel. Het wijngebied, het grootste in Duitsland met slechts één eigenaar, omvat de hellingen aan de bocht van de Moezel en strekt zich uit over de wijngaarden van Graach en Zeltingen. Bijna alles is beplant met rieslingdruiven. Tijdens het Weinfest in de eerste week van september leeft de stad helemaal op. Oude huizen op de markt omringen dit hellende pleintje met in het midden de Michaelsbrunnen, een fontein uit de 17e eeuw.

Cochem

Cochem is een zeer bekende plaats. De Reichsburg steekt boven de rivier uit. In de 19e eeuw werd geprobeerd het 14e-eeuwse karakter te herstellen, waarbij heel wat torentjes werden gebouwd. Het intereur werd in een weelderige feodale stijl heringericht.

Treis-Karden

De Kirche St. Castor in Karden vormt de overgang tussen de romaanse stijl uit het Rijnland en de gotiek. Binnen is het hoofdaltaar het retabel met de drie koningen te zien en in de kapel links van het koor het gotische houten schrijn van de H. Castor.

Burg Thurant

Het absolute voordeel van deze kleine Burg uit de 12e eeuw is, dat u door de bloeiende tuinen bij de galerijen kunt wandelen en dat u helemaal tot boven in de donjon kunt gaan zonder een rondleiding te moeten volgen. Er zijn enkele museumzalen en een bar met tafeltjes verspreid rond de omwalling, vanwaar u een overzicht heeft over het dal.

Wijnen

De hellingen rond het Moezeldal zijn helemaal gevuld met wijngaarden waar droge witte wijnen worden gebouwd, met de riesling als de belangrijkste druivensoort. De leisteengrond speelt een belangrijke rol bij de rijping van de druiven. Verder naar het noorden worden de lichte moezelwijnen, een beetje bitter en met een verfijnd aroma, wat droger en koeler.