Home


Vakantiehuis in Provence huren | Vakantie met geurige kruiden

Een vakantiehuis in Provence huren is een mooie start van een gezellige vakantie. De Provence is de meest tot de verbeelding sprekende streek in Frankrijk, van de heuvels vol geurige kruiden tot de havens met plezierjachten. Het bonte landschap en het zonlicht vormden een bron van inspiratie voor schilders en schrijvers. De streek wordt in het westen begrensd door de Middellandse Zee en in het noorden door de uiterste plaats waar olijfbomen kunnen groeien. De Alpen in het oosten vormen het gebied waarin de grens tussen Frankrijk, en ItaliŽ door de eeuwen verschoof. Binnen die grenzen ligt een contrastrijk landschap met diepe kloven, de zoutvlakten van de Camargue, velden vol lavendel en zonovergoten stranden. De Provence heeft een rijke geschiedenis in Orange en Arles zijn de gebouwen van de Romeinse Provincia nog in gebruik. De zon maakt de geuren en kleuren heel intens. Zonaanbidders liggen 's zomers op het strand. Voor vertier zorgen opera, dans en casino's. Het binnenland is een paradijs voor wandelaars met stille plateus, woeste stromen en pittoreske dorpjes in de bergen.

Vaison-la-Romaine

Vaison-la-Romaine

Deze plaats aan de oever van de OuvŤze werd al in de bronstijd bewoond, maar de huidige naam dankt hij aan de Romeinse stad die hier vijf eeuwen bloeide. De bovenstad wordt gedomineerd door de 12e-eeuwse kasteelruÔne. De mooiste plekjes van Vaison liggen aan de overkant van de rivier.

Orange

Orange is een levendig regionaal centrum, dat door de omliggende akkers, boomgaarden en de grote wijngaarden van het Rhônedal een belangrijke marktplaats is voor onder meer druiven, olijven, honing en truffels.

Fountaine-de-Vaucluse

De topatractie is de bron van de Sorgue. Het is de krachtigste bron van Frankrijk, de ondergrondse rivier aan de voet van de rots levert maar liefst 90.000 liter per seconde.

Gordes

In de Provence wemelt het van de hooggelegen dorpjes, maar Gordes is vermoedelijk het drukste. Het dorp rond het 16e-eeuwse kasteel vormt een harmonieus geheel, en de middeleeuwse booghagen dragen bij aan de aantrekkelijke ligging op de heuvel.

Bereikbaarheid

De grootste luchthaven in de buurt ligt bij Nice. Normaal gesproken kunt u de zomerse files aan de kust mijden door gebruik te maken van de autoroute. De badplaatsen hebben goede bus- en treinverbindingen, en bij de meeste stations zijn fietsen te huur. De Cemin de Fer de Provence loopt van Nice tot Digne-les-Bains door een prachtig berglandschap. De wegen in de bergen verkeren overal in goede staat.