Home


Luxe vakantiehuis Sauerland huren | Vakantie met wandelingen

Een luxe vakantiehuis Sauerland huren is een mooie start van een gezellige vakantie. Dit landschap van een met bossen begroeid bergmassief dat de dorpjes aan de meanders van de Lenne en de Ruhr insluit, lijkt wel een ansichtkaart. Vooral in de winter lokt het heel wat skiliefhebbers, van wie de meesten naar de stad Winterberg trekken. Het Sauerland is zeer geschikt voor tochten te voet of met de moutainbike, en dankzij de talrijke meren is het ideaal voor watersporten. Ookal is het Sauerland niet het grootste gebied van het Rijnlands Leisteenplateau, het heeft wel de meeste bergen. De Langenberg bij Winterberg-Niedersfeld is er met zijn 843 m de hoogste berg en is reeds een overgang naar het berglandschap van Waldeck. Het met beuken en naaldbomen begroeide Hochsauerland, in het bijzonder het Rothaargebergte, is een echte toeristische trekpleister.

Arnsberg

Arnsberg

De oude stad ligt op een uitloper boven een meander van de Ruhr. In het noorden beheerst de Glockenturm de toegang tot de ruïnes op de Schlossberg; in het zuiden herbergt de Klosterstrasse de Hirschberger Tor, een prachtige poort in rococostijl. Na Arnsberg draait de weg naar rechts rond het stuwmeer van de Sorpe, waarna hij het Lennegebirge doorkruist. Zeer mooie uitzichtpunten, vooral rond de bergpas. Eenmaal voorbij de Finnentrop gaat de tocht door het Bigge-dal met rotsige paden.

Attendorn

Attendorn kende zijn glorietijd tijdens de middeleeuwen en daarvan getuigen het Rathaus met de trapgevel dichtbij de Alter Markt, de open hal met bogen en daarnaast de Sauerländer Dom, een gotische hallenkerk met een fantastisch versierd interieur. Ten zuidoosten van Attendorn, aan de andere kant van de Bigge, verheft zich Burg Schnellenberg dat in zijn huidige vorm grotendeels teruggaat tot de 17de eeuw.

Kahler Asten

Dit is het hoogste punt van het Rothaargebirge, 841 m. Het uitzicht is er weids, zeker van de belvedère. In het noordoosten bevinden zich het luchtkuuroord en het wintersportcentrum van Winterberg. Een goed aangegeven kronkelweg voert omlaag naar een streek met veel leisteengroeven.