Home


Vakantiehuis in West-Vlaanderen huren | Vakantie in historische steden

Een vakantiehuis in West-Vlaanderen huren is een mooie start van een gezellige vakantie. De Belgische kust bestaat uit een keten van badplaatsen, die in het noorden eindigt bij natuurreservaat Het Zwin. Even landinwaarts ligt Brugge, met naar het noordwesten het prachtige, door kanalen doorsneden landschap rond Damme. De slagvelden van de Eerste Wereldoorlog liggen tussen Diksmuide en Ieper en in de richting van Mesen en het West-Vlaams Heuvelland. De schitterende historische stad Gent is het centrum van de regio, waar verder interessante stadjes als Kortrijk, Oudenaarde, Dendermonde en Sint-Niklaas liggen. Overal in het groene landschap verrijzen kastelen, zoals Beauvoorde, Ooidonk en Laarne. Bij Oudenaarde en Geraardsbergen begint een heuvelig gebied, de Vlaamse Ardennen. De architectonische schatten van de middeleeuwse steden, eeuwenlang verwaarloosd maar ongeschonden, werden gerestaureerd, en het historische erfgoed van Vlaanderen vormt tegenwooordig een belangrijke toeristische troefkaart.

Bereikbaarheid

Rozenhoedkaai in Brugge

De snelwegen vormde de snelste wegverbinding tussen de grote steden. De Belgische spoorwegen verbindt alle grote steden en de kleinere plaatsen met elkaar, terwijl het Vlaams openbaar vervoer een uitgebreid busnetwerk onderhoudt, inclusief de Belbus en de Kusttram. Rondvaarten over de grachten en kanalen in en rond Brugge en Gent vormen een aangename manier van sightseeing.

Je kunt onder andere vakantiehuizen boeken in:
Brugge - Damme - Dendermonde - Gent - Knokke-Heist - Kortrijk - Het Zwin - Oostende - Oudenaarde - Sint-Niklaas - Veurne - Zeebrugge